Sunday, August 25, 2013

Kalbura Bastı Tarifi



lezzet sarayı















Kalbura Bastı Tarifi



Tarih : 16 Ağustos 2013 Cuma | No Comments



kalbura basti tarifi 1
Çok güzel bir kıvamı olan her şeyiyle tam bir tatlı bu tatlı, tarif portakal ağacından kesinlikle denemeye değer.

KALBURA BASTININ MALZEMELERİ:

• 1 paket yumuşak margarin

• 4 su bardağı un

• 2 yemek kaşığı yoğurt

• 2 yemek kaşığı sıvı yağ

• 1 yumurta

• 1 paket kabartma tozu

şerbet için

• 2,5 su bardağı toz şeker

• 3,5 su bardağı su

• 1 kaşık limon suyu


kalbura basti tarifi 2


KALBURA BASTININ YAPILIŞI:

• ilk önce şerbet malzemelerini tencereye koyun 10 dk kaynattıktan sonra limon suyunu ilave edip soğumaya alın.

• hamur malzemelerini yoğurma kabına alın unu önce üç su bardağını eğer az gelirse kalanını azar azar ekleyerek yoğurun.

• yumuşak ele yapışmayan bir hamur olacak kıvama gelince şekil verip tepsiye sıralayın.

• 180 derecede kızarana kadar pişirin. Fırından çıkardığınız kurabiyelerin ilk sıcağı geçtikten sonra şerbetini dökün .

• şerbeti tamamen çektikten sonra dilediğiniz gibi süsleyerek servis yapın.

Afiyet Olsun...




No comments:

Post a Comment