Sunday, September 1, 2013

YUFKADAN SU BÖREĞİ



yufkadan su bore i 1


Hayırlı Günler Kıymetli İzleyenlerim,Değerli Takipçilerim!!!


Sıcakların giderek arttığı Ağustos ayının son haftasından sevgiler,selamlar hepinize...


Bugün sizlere tarifini arkadaşımdan alarak misafirime yaptığım ve çok beğenilen bir yufka böreği "Yufkadan Su Böreği" tarifi vereceğim...


Gerçekten su böreğinden ayırmak zor...


yufkadan su bore i 2


Su böreği açması ve haşlaması zor olduğundan biz çalışan hanımların rotasına fazla girmiyor...Ama yalancı su böreklerini pratik şekilde yapıyoruz... 


yufkadan su bore i 3


Böreğimizin tarifine gelecek olursak;


Malzemeler:



  • 6 adet yufka


  • 1 su bardağı süt


  • 3 su bardağı su


  • 1 su bardağı sıvı yağ


  • 3 yumurta(birinin sarısını ayırın)



    Arasına:




  • 3 yemek kaşığı tereyağı 


  • Peynir ve maydanoz




    Yapılışı:




  • Süt+Su+Sıvı yağ ve yumurtaları büyük bir kasede iyice çırpın...


  • Tepsiyi yağlayın ve ilk yufkayı açık şekilde yanları dışarı taşacak şekilde serin...


  • Diğer yufkaları ikiye bölün ve hazırladığınız sıvı karışıma ilk önce yarım yufkayı batırın ve süzdürerek tepsiye kırışık şekilde dizin...Diğer yarısına da aynı işlemi uygulayın ve üzerine peynir ve maydanoz serpin...


  • Sonra erittiğiniz tereyağından 2 yemek kaşığı gezdirin...


  • Diğer yufkaları da aynı şeklide sıvı karışıma batırıp süzdürüp dizin ve her yufkadan sonra peynirli içten serpin,tereyağı gezdirin...


  • Tüm yufkalar bittiğinde en alttaki yufkanın kenarlarını kapatın ve kalan sıvı harca ayırdığınız yumurta sarısını da ekleyerek üzerine yayın...


  • 1-2 saat dolapta bekletin ve sonra 180 drc.fırında kızartın...



*Beklemeye vaktiniz yoksa en azından yarım saat dinlendirip öyle kızartın...



*Akşamdan hazırlayıp buzdolabında bekletirseniz daha iyi olur...2. gün misafirleriniz için kızartıp sıcak sıcak servis yapabilirsiniz...


*Bu böreğin özelliği yufkaları sıvı karışıma batırıp dizmek ve her kata peynir-maydanoz ve de tereyağı serpmek...


                                       Afiyet Olsun!!!


No comments:

Post a Comment