Wednesday, September 4, 2013

BÖĞÜRTLENLİ CHEESECAKE (borcamda)



bo urtlenli cheesecake borcamda 1


 


Cheesecake keşfettiğimden beri bayıla bayıla yapıp yiyoruz. Gerçi evde Eylül ve ben bayılarak yiyoruz diğer aile fertlerimiz pek hoşlanmıyorlar :(


Arkadaşım Münewer de çok seviyor ve onlara gittiğimiz bir gün sürpriz yapıp götürdüm bu böğürtlenli cheesecake.  Ancak benim kelepçeli kalıbımın ayarı bozulmuştu o yüzden borcam da denedim.Hiç de korkulacak bir durum yaratmadı :) gayet güzel pişti ve servis yapıldı. Sizin için bu sefer bol bol fotoğraf çektim. Daha önce yaptığım  Limonlu mini cheesecake tarifi için tık tık lütfen.


 


Malzemeler:




  • 1 paket yulaflı bisküvi,




  • 80 gr tereyağ




  • 2 paket labne (400 gr)




  • yarım paket krema (100 gr)




  • 2 yumurta




  • 1 su bardağı şeker




  • 1 paket vanilya




  • 1 çorba kaşığı un




  • 1 su bardağı böğürtlen sosu (Rondodan geçirin ve 1 kaşık şeker 1 tatlı kaşığı nişasta ile pişirip soğutun)


Yapılışı; Dikdörtgen borcamınızın tabanına yağlı kağıdı dışına da alüminyum folyoyu kaplıyoruz. Rondoda un haline getirilmiş bisküvilere erittiğiniz tereyağını ekleyin ve iyice harmanlayın. Kalıbın tabanına bu karışımı dökün. Üzerine bir bardak yardımı ile iyice bastırın.


bo urtlenli cheesecake borcamda 2


 


Diğer tüm malzemeyi (Böğürtlen hariç :)) iyice karıştırın ama yumurtayı teker teker ekleyin, unu da en son. Harcı borcama dökün ve böğürtlenleri ekleyin. İçi su dolu fırın tepsisinin içine borcamı oturtun ve 180 derece fırında yaklaşık 30 dakika pişirin. Ortası cıvık gibi ama kenarlar pişmiş ise fırını kapatma  zamanı gelmiş demektir. Yarım saat kadarda fırında bekletin. En ideli 1 gece en az 3-4  saat buzdolabında dinlendirdikten sonra afiyetle yemeye hazır. Üzerine sosunu dökün ve servise hazır.



bo urtlenli cheesecake borcamda 3



bo urtlenli cheesecake borcamda 4



No comments:

Post a Comment