Friday, September 20, 2013

Berliner (kızartılmış alman pastası)



berliner kizartilmis alman pastasi 1







Biraz zahmetli ama nefis bir lezzet...






Malzemeler:


-1 su bardağı ılık süt


-2 adet yumurta (beyazları yapıştırmak için kullanılacak)


-3 çorba kaşığı toz şeker


-2 çorba kaşığı sıvıyağ


-1 adet toz maya


-1 çay kaşığı tuz


-500gr un


Arası İçin: marmelat


Yapıştırmak İçin: yumurta beyazı


Kızartmak İçin: sıvıyağ


Hazırlanışı:Unu derin bir kab içerisine koyup ortasını havuz gibi açıp malzemelerin hepsini ekleyip ele yapışmayan yumuşak hamur yapın (gerekirse süt ekleyebilirsiniz) hazırladığınız hamurun üzerini nemli bez ile örtüp mayalanması için 30dk bekletin.


Mayalanan hamurdan büyük beze alıp  kurşun kalem kalınlığında açıp su bardağı ile kesip yuvarlak şekiller yapın.


Kesilen yuvarlakların ortalarına bir tatlı kaşığı marmelat koyup kenar kısımlarına yumurta beyazı sürüp başka bir yuvarlak ile üzerini kapatıp kenarlarına hafif bastırın.


Kalan hamuruda aynı şekilde hazırlayıp mutfak bezi üzerine koyup üzerlerini bez ile örtüp 15 dk bekletin.


Kızartmak için sıvıyağı fazla kızdırmayın içi hamur kalabilir. Orta ısıdaki yağda arkalı önlü kızartıp kağıt havlu üzerine alın.


İsteğe bağlı üzerine pudra şekeri serpip servis yapabilirsiniz.






Afiyet Olsun :)



























No comments:

Post a Comment