Monday, September 23, 2013

Truffle Kurabiye



truffle kurabiye 1


Yapımı oldukça kolay,dışındaki hafif sert  kabuğun altında yumuşacık bir lezzet truffle kurabiyeler.Yapıldığı günün akşamı bizde sadece 3 kurabiye kaldı,başka söze gerek varmı?






Malzemeler:


  • 50 gr yumuşamış margarin yada tereyağ

  • 1 su bardağ ıun (cup ölçüsü 200 ml)

  • yarım su bardağı toz şeker

  • 1 çay kaşığı kabartma tozu

  • 1 çırpılmış yumurta

  • 1 tatlı kaşığı portakal suyu( ben portakal olmadığından limon suyu kullandım)

  • 25 gr kakao

  • Üzeri için yarım su bardağı pudra şekeri



Yapılışı:


  1. Toz şekeri rondo yada mutfak robotunda çekerek inceltin.Pudra şekeri dışındaki kuru malzemeleri yoğurma kabına alın.

  2. Margarini ekleyip parmak uçlerınızla yedirin.Yumurtayı ilave edip yoğurun .

  3. Cevizden daha ufak parçalar alıp yuvarlayın.Derin bir kaseye koyduğunuz pudra şekerine her yerini bolca bulayarak ,pişirme kağısı serdiğiniz tepsiye dizin.

  4. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 10 dakika pişirin.




truffle kurabiye 2



No comments:

Post a Comment