Friday, April 18, 2014

Çilekli Rulo Pasta










Baharın gelişine..






Çilekli Rulo Pasta






Malzemeler;


5 adet yumurta akı


3 adet yumurta sarısı


3/4 su bardağı toz şeker


1 su bardağı un


1 çay kaşığı kabartma tozu


1 yemek kaşığı mavi haşhaş tohumu


1 paket vanilya


1 limon suyu veya bir kaç damla limon aroması






Muhallebi için;


2 yumurta sarısı


1 yemek kaşığı nişasta


1 yemek kaşığı un


1 çay bardağı toz şeker


3 su bardağı süt






1 paket krem şanti 


1 çay bardağı süt






250 gr çilek






Yapılışı;


Kek için yumurta aklarını kar haline getirin. Yumurta sarılarını şekerle çırpıp kalan malzemeleri ekleyerek karıştırın. Yumurta aklarıyla birleştirip yağlı kağıt serili bir tepside önceden ısıtılmış fırında 160 derecede pişirin. Fırından alınca yağlı kağıtla birlikte sarıp rulo yaparak soğumaya bırakın. 






Krem şantiyi 1 çay bardağı sütle hazırlayıp bekletin. Muhallebi için tüm malzemeleri karıştırarak pişirin ve soğuduğunda krem şantiyi ekleyip mikserle çırpın. Bu muhallebiden 1 çay bardağı kadarını veya yarısını üzerini süslemek - kaplamak için ayırın. 






Doğranmış çilekleri soğuyan muhallebiye karıştırın. Rulo keki yağlı kağıttan ayırıp açın. Kenarlardan 1cm boşluk kalacak şekilde çilekli muhallebiyi yayın. İsterseniz kalan sade muhallebiyle üzerini kaplayın, isterseniz benim gibi sadece üstünde kullanın. Kalan muhallebiyi de afiyetle yiyin. 






Afiyet olsun.. 


No comments:

Post a Comment