Friday, April 18, 2014

30 yaş ve 'biraz üstü' kadın gerçeği!


Yazı: 30 yaş ve 'biraz üstü' kadın gerçeği!


Merhaba sevgili seray severler. Mart ayının ondokuzu olduğunda resmen 30 yaşına girecek biri olarak fazlasıyla heyecanlıyım. "Sen de heyecanlanacak yer arıyorsun kuzum yaa" diyebilirsiniz ama kolay değil 20'li yaşlardan 30'lara geçiş yapacağım sonuçta aaa :) Psikolojik bir sınır bu, elbette pek değişen bir şey olmayacak kısa vadede ama gönülde ferman dinlemiyor sonuçta öhömm. Bu psikoloji ile epeydir sağda solda muhabbetini yaptığımız 30 yaş ve üstü kadınlar hakkında fetva vermek istiyorum. Kadınların hepsi çiçektir elbet 20'si 30'u yoktur :) ama aklı karışık olanlar için bir höykürelim bence... yoksa içimde kalacak, kalmasın.

Hani hep derler yaa erkekler çocuk gibi ne zaman 30-35 olurlar o zaman olgunlaşmaya başlar diye bence bu kadınlar için de geçerli bir durum. Tam olarak karşılaştırma yapılamasa da kadınların da 30'undan sonra farklı bir boyut kazandığını söyleyebiliriz. Artık bunu hormonal sebeplerle mi yoksa çok farklı sebeplerle mi açıklarız bilmiyorum ama var böyle bir şey. Tabii bu, 20-23 yaşındaki bir kadına "aayyy sen de kadın mısın" demek değildir. Onların da gençliklerinin verdiği güzellik elbet yok değil, küstürmeyelim şimdi.  :)






Peki nedir 30 yaş ve biraz üstü kadınları diğerlerine göre farklı kılan sebepler hm?

Mesela bu kadınları değerli kılan en önemli özellik zırt pırt sizden mesaj beklemez, beş dakikada bir aramaz, mesaj atmaz. Bu demek değildir ki, sizi sallamaz, sizi merak etmez. Çalışıyordur veya senin de işin olabileceğini düşünebiliyordur o yüzden böyle gereksiz şeylerle uğraşmaz. Tadında yapar bunu da yapacaksa. Ama mesela 20'li yaşlarında öyle kızlarımız var ki hele bir attığı tonlarca mesajın sadece birine cevap verme hemen "ayyy sen beni sevmiyorsun kaaan" moduna girer.

Sonraaa efendime söyleyeyim, ne istediğini , ne beklediğini biliyordur. Bir gün öyle bir böyle değil. Bazıları var ki böyle sabah başka ruh halinde, akşam başka ruh halinde. Doğal olarak erkek kişisi de ne bu lan bir karar ver artık diye isyan bayrağını açabiliyor. Halbuki 30 yaşına gelmiş bir kadın böyle mi, vallahi öyle değil. Sabah "kaancım ne kadar da mutluyuz değil mi" akşam olunca "bir yerlerde hata yapıyoruz sanırım" En büyük hata sensin diyemiyorsun tabii :)

Bir de şey var. 30 yaşına gelmiş bir kadının kendine olan güveni tam olduğu için (genelde) saçma sapan kıskançlıklar yapmaz. Mesela her kızı potansiyel bir tehlike olarak görmez, "ayyy yelloza bak nasıl da baktı" demez, dememeli zaten. Kavga bile çıkartanlarını varmış! Bir de kız sana bakar ama azarı sen yersin, ne yapalım lan gözünü mü bağlayalım kızın :) O yüzden 30 yaş kadını bu konuda sizi rahat hissettirir. Tabii kadın kendine güveniyor diye siz de işin çakallığına kaçıp "oooo fıstığa bak" diye dolanmamalısınız. O zaman 30 yaşın çiftesi nasıl olur görebilirsiniz. Sert olabileceğini söyleyebilirim :)

Trip sayısı çok azdır, kapris falan bilmez. 20li yaşlarında kızlarımızın bir çoğu sanki yaradılıştan gelmiş bir özellik gibi saatte bir trip atmadan yaşayamıyorlar. Siz de doğal olarak başlarım arkadaş tribine diye kaçıp uzaklaşıyorsunuz. Sürekli bir şeyler geveleyen, hiç bir şeyden memnun olmayan bir tiple nasıl zaman geçsin ama değil mi? Çocuk mu avutacağız, kreş mi yazıyor alnımızda hoho :)

Daha da yazabilirim ama uzatmayalım. Bu bir genelleme değildir tabii, her 30'lu yaşlarındaki kadın süper olmadığı gibi her 20'li yaşlarında kadın da kötü değildir. Ama çoğunluğu esas alırsak böyle bir durum maalesef mevcut :) 30'lu yaşlarındaki kadınların tek dezavantajı eğer bekarlarsa (ki ilgi alanımız onlar) "evde kaldım yaaa" moduna girenleridir, onlardan uzak durmak gerek aman aman. 30'lu görünümünde 20'lik onlar. Hepsinden beter, ayyy ayyy :)

Sonuç olarak, 30'lu yaşlarına gelmiş kendine bakan bir kadın her zaman bir adım öndedir ama 40 olunca ne olur bilemem oralar uzmanlık alanımın dışında, aranızda varsa 40'lık bir ablamız ondan bilgi alabiliriz :) Olgun erkek iyi olduğu gibi olgun kadın da iyidir. Seviyoruz.

ukturko. (hem 20 hem 30 sever)




Tweet


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

No comments:

Post a Comment