Saturday, September 21, 2013

TAVUKLU GÖZLEME




tavuklu gozleme 1



tavuklu gozleme 2
MALZEMELER

4 adet yufka

1adet kuru soğan

3diş sarımsak

Tuz,karabiber,pul biber

yarım kırmızı biber

3 adet yeşilbiber

1 adet domates

 Yarım göğüs tavuk eti

YAPILIŞI

Tavuk etleri çok küçük doğranır, yağsız tavada suyunu çekene kadar pişmeye bırakılır, küçük doğranan soğanlar ve 2 kaşık sıvıyağ  ilave edilir, hafif pembeleşene kadar kavrulur,biberlerde ince doğranıp katılır biraz 2-3 dakika kavrulup domates kabukları soyulup küçük doğranıp ilave edilir,  tuzu.karabiberi,pulbiberide ilave edilip domates suyunu çekince ateşten alınır. Hafif soğuyunca  Yufka masaya serilir yufka yarısına kadar katlanır,hazırladığımız harç 4 de bölünüp bir parçası yufkanın katlanmış kısmına ortaya yayılır,yufka bohça gibi kapatılıp yağsız tavada çok az sıvı yağ ilave edilerek 2 taraflıda kızarınca ateşten alınıp diğerleride aynı şekilde pişirilir .



No comments:

Post a Comment