KEBAP TARİFLERİ
PATLICAN KEBABI
PATLICAN KEBABI TARİFİ
ETLİ PATLICAN
ETLİ PATLICAN KEBABI TARİFİ
PATLICAN KEBABI NASIL YAPILIR
MANTOLU PATLICAN NASIL YAPILIR
Ege ,Akdeniz hala sıcak olsa da İç Anadolu' da kış kendini göstermeye başladı hele ki Doğu Anadoluyu düşünemiyorum herhalde sobalar kaloriferler yanmaya başlamıştır
Soğuğun baş göstermeye başlamasıyla kış hazırlıkları da artık yerini buluyor turşular kuruluyor tarhanalar kurutuluyor soslar yapılıyor
Yaz sebzeleri ne güzeldi tarla domatesleri mis kokulu çıtır çıtır salatalıklar taze taze kabaklar ,morlu siyahlı ince belli patlıcanlar,ayşe kadın ,sırık fasulyeler
Kış yüzünü göstermeye başladı ya artık bunlar da yavaş yavaş kaybolmaya başladı kış sebzeleri pazarlarda yerini almak içinse sabırsızlandı durum böyle olunca ben de patlıcanlar bitmeden sevdiğm patlıcan yemeklerini sizlerle bir bir paylaşmak istiyorum seveceğinizi düşündüğüm harika tarifler gelmeye devam edecek
Lezzet ötesi daha önce yapıp paylaştığım mantar soslu patlıcan tarifine de bakmak isterseniz aşağıdaki linke tıklayın
http://zeymurancafe.blogspot.com/2013/09/firinda-patlican-yemegi.html (PATLICAN YEMEKLERİ)
Ve işte bugün de bir kebap tarifi mantolu patlıcanı anlatmak istiyorum sizlere
malzemeler:
yarım kilo orta yağlı kıyma
1 adet kuru soğan
2 çorba kaşığı galeta unu
karabiber
pul biber
tuz
patlıcan
üzerine sos(isteğe bağlı)
tereyağı
sıvı yağ
domates rendesi
sarımsak
karabiber
domates rendelenir ve biraz terayağı sıvı yağ karışımıyla pişirilir
yapılışı:
- kıymaya kuru soğan rendelenir galeta unu baharatlar ve de tuz eklenerek kıyma malzemelerle iyice özdeşleşinceye kadar yoğurulur
- patlıcanlar yıkanır kurulanır ocakta ya da fırında közlenir sıcakken kabukları hızlıca soyulur suyu varsa akması için biraz beklenir
- düz bir tahta yada mermer üzerine buzdolabı poşeti serilir üzerine portakal büyüklüğünde kıyma top yapılarak koyulur onun üzerine tekrar buzdolabı poşeti koyularak kıymanın üzerinin kapanması sağlanır merdane yardımıyla kıyma açılark inceltilir
- kenarına patlıcan yerleştirilerek poşetler yardımıyla ileri geri hareketlerle rulo yapılarak sarılır ağız kısımları kapatılır
- köfte hala poşetin üzerindedir marketlerde satılan tek kişilik hasır servislerin üzerine poşetiyle patlıcanlı köfte alınır
- poşet hasır servisin kenarına koyulur poşetin kenarı hafıfte köfteye sarılır ve de arkasından hasır servis de sarılarak toparlayacak düzeltecek şekılde sonuna kadar yuvarlanarak rulo yapılır bu şekılde düzgünce sarılmış köfteleriniz olacaktır hiç merka etmeyin
- patlıcanlar yağlı kağıt serili tepsiye dizilir üzerine yumurta akı sürülür
- önceden ıstılmış 200 derece fırında köfteler pişinceye kadar pişirilir
- sıcak olarak servis edilir
AFİYET OLSUN...
köz biber, domates, sarımsak maydonoz ve de kaşar ile servise sunabılırsınız ayran ve pirinç pilavı yapmayı unutmayın
kıyma olarak orta yağlı kıyma kullanın
patlıcan olarak kalın patlıcanları tercih edin
ben soslu sevıyorum sos kullanmayabılırsınız
ETLİ PATLICAN KEBABI NASIL YAPILIR ETLİ PATLICAN KEBABI RESİMLİ TARİFİ İÇİN LİNKE TIKLAYINIZ
http://yemekteknikleri.blogspot.com/2013/09/etli-patlican-kebabi-nasil-yapilir.html
No comments:
Post a Comment