Sunday, September 15, 2013

ETLİ PATLICAN KEBABI


KEBAP TARİFLERİ

PATLICAN KEBABI

PATLICAN KEBABI TARİFİ

ETLİ PATLICAN 

ETLİ PATLICAN KEBABI TARİFİ

PATLICAN KEBABI NASIL YAPILIR

MANTOLU PATLICAN NASIL YAPILIR

etli patlican kebabi 1

Ege ,Akdeniz hala sıcak olsa da İç Anadolu' da kış kendini göstermeye başladı hele ki Doğu Anadoluyu düşünemiyorum herhalde sobalar kaloriferler yanmaya başlamıştır

etli patlican kebabi 2

Soğuğun baş göstermeye başlamasıyla kış hazırlıkları da artık yerini buluyor turşular kuruluyor tarhanalar kurutuluyor soslar yapılıyor

Yaz sebzeleri ne güzeldi tarla domatesleri mis kokulu çıtır çıtır salatalıklar taze taze kabaklar ,morlu siyahlı ince belli patlıcanlar,ayşe kadın ,sırık fasulyeler

etli patlican kebabi 3

Kış yüzünü göstermeye başladı ya artık bunlar da yavaş yavaş kaybolmaya başladı kış sebzeleri pazarlarda yerini almak içinse sabırsızlandı durum böyle olunca ben de patlıcanlar bitmeden sevdiğm patlıcan yemeklerini sizlerle bir bir paylaşmak istiyorum  seveceğinizi düşündüğüm harika tarifler gelmeye devam edecek

Lezzet ötesi daha önce yapıp paylaştığım  mantar soslu patlıcan tarifine de bakmak isterseniz aşağıdaki linke tıklayın

http://zeymurancafe.blogspot.com/2013/09/firinda-patlican-yemegi.html  (PATLICAN YEMEKLERİ)

Ve işte bugün de bir kebap tarifi mantolu patlıcanı anlatmak istiyorum sizlere

malzemeler:

yarım kilo orta yağlı kıyma

1 adet kuru soğan

2 çorba kaşığı galeta unu

karabiber

pul biber

tuz

patlıcan

üzerine sos(isteğe bağlı)

tereyağı

sıvı yağ

domates rendesi

sarımsak

karabiber

domates rendelenir ve biraz terayağı sıvı yağ karışımıyla pişirilir

yapılışı:


  • kıymaya kuru soğan rendelenir galeta unu baharatlar ve de tuz eklenerek kıyma malzemelerle iyice özdeşleşinceye kadar yoğurulur

  • patlıcanlar yıkanır kurulanır ocakta ya da fırında közlenir sıcakken kabukları hızlıca soyulur suyu varsa akması için biraz beklenir

  • düz bir tahta yada mermer üzerine buzdolabı poşeti serilir üzerine portakal büyüklüğünde kıyma top yapılarak koyulur onun üzerine tekrar buzdolabı poşeti koyularak kıymanın üzerinin kapanması sağlanır merdane yardımıyla kıyma açılark inceltilir

  • kenarına patlıcan yerleştirilerek poşetler yardımıyla ileri geri hareketlerle rulo yapılarak sarılır ağız kısımları kapatılır

  • köfte hala poşetin üzerindedir marketlerde satılan tek kişilik hasır servislerin üzerine poşetiyle patlıcanlı köfte alınır

  • poşet hasır servisin kenarına koyulur poşetin kenarı hafıfte köfteye sarılır ve de arkasından hasır servis de sarılarak toparlayacak düzeltecek şekılde sonuna kadar yuvarlanarak rulo yapılır bu şekılde düzgünce sarılmış köfteleriniz olacaktır hiç merka etmeyin

  • patlıcanlar yağlı kağıt serili tepsiye dizilir üzerine yumurta akı sürülür

  • önceden ıstılmış 200 derece fırında köfteler pişinceye kadar pişirilir

  • sıcak olarak servis edilir



   AFİYET OLSUN...

köz biber, domates, sarımsak maydonoz ve de kaşar ile servise sunabılırsınız ayran ve pirinç pilavı yapmayı unutmayın

kıyma olarak orta yağlı kıyma kullanın

patlıcan olarak kalın patlıcanları tercih edin

ben soslu sevıyorum sos kullanmayabılırsınız

ETLİ PATLICAN KEBABI NASIL YAPILIR ETLİ PATLICAN KEBABI RESİMLİ TARİFİ İÇİN LİNKE TIKLAYINIZ

http://yemekteknikleri.blogspot.com/2013/09/etli-patlican-kebabi-nasil-yapilir.html







etli patlican kebabi 4






No comments:

Post a Comment