Thursday, September 5, 2013

Isırgan Otlu Bulgur Pilavı


Almanyada bu yıl yaz harika sıcak geçiyor, biz tatile gidemiyenler için bu harika bir olay. Komşum Sevim hanımla arkadaşımızın bahçesine gittik, bu güzel görüntüleri kamerama yaklanların bir kısmını sizlerlede paylaşmak istedim. Ayrıca bahçeden topladığım ve evde yaptığım Isırganotlu Bulgur pilavının tarifini de sizler için buraya ekliyorum.


isirgan otlu bulgur pilavi 1


Malzemeleri: 


1 çay bardağı Bulgur, 


2 Domates, 


1 Biber, 


1 Soğan, 


1 demet Isırganotu, 


4-5 yemek kaşığı Zeytinyağı, 


Tuz,karabiber,


  Yapılışı: 


Soğan soyulup yemeklik doğranır. Zeytinyağı Tencerede ısıtılıp şnce soğan daha sonra doğranmış biber eklenip kavrulur. Sonra Dogranmış dometesler eklenerek sulanana kadar kavrulur. 1 su bardağı su eklenip kayanatılır ve bulgur ve baharatlar eklenir suy çekmeğe yakın yıakanmış, yaprak yaprak kısa saplı ısırgaanlar eklenır ve az bir pişirilir ve ocak kapatılarak 5-10 dakika demlendirildikten sonra tabağa alınıp servis yapılır. 






Afiyet Olsun! 






  Not: Senede en az bir kere ısırgan otu yenilmesi sağlık açısından tavsiye edilmiştir.






  isirgan otlu bulgur pilavi 2



isirgan otlu bulgur pilavi 3



isirgan otlu bulgur pilavi 4



isirgan otlu bulgur pilavi 5



isirgan otlu bulgur pilavi 6



isirgan otlu bulgur pilavi 7



isirgan otlu bulgur pilavi 8



isirgan otlu bulgur pilavi 9



isirgan otlu bulgur pilavi 10



isirgan otlu bulgur pilavi 11



isirgan otlu bulgur pilavi 12


Bu güzelikleri bize sunan Allahıma şükürler olsun, her bir çiçeğin ayrı rengi ayrı şekli ve kokusu, bitkilerin ayrı tadı ve şifası var ama hepsi aynı topraktan.

Bu geçirdiğimiz harika gün için arkadaşlarıma teşekkür ediyorum!

No comments:

Post a Comment