Merhabalar! kısa bir ayrılıktan sonra yine sahalardayım :)) hemde yepyeni bir sürü tarifle geldim inşallah bu hafta hepsini de tek tek eklemek istiyorum ama önce bu enfes böreği paylaşmalıyım çünkü Hem pratik hem lezzetli. üstelik hazır yapmışken fazla fazla yapıp kaldırın ki hem size hemde aniden gelen misafirlerinize ikram edin.
Kaynak ve daha detaylı resimler için lezzetli sanatları ziyaret edebilirsiniz.
Malzemeler
3 adet yufka
1 çay bardağı sıvıyağ
2 çay bardağı süt
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
200 gr. beyaz peynir
Yapılışı; öncelikle harç için Sıvıyağ, süt ve kabartma tozunu karıştırın. Yufkanın birini açın ve hazırladığınız sosun üçte birini kaşık ve fırça yardımıyla üzerine sürün. 2. yufkayı üzerine serin ve kalan sosun yarısını sürün.3. yufkayı da üzerine serin ve sosun kalanını üzerine döküp heryerine fırça yardımı ile sürün. karşılıklı kenarlarını ortada birleştirip kapatın; kare şekli oluşsun. Üzerine heryeri kaplayacak şekilde peynir ekleyin. Köşeleri ortada birleştirin ve Yine kare görünümü oluşturun Önce 4 adet muska şeklinde kesin. Sonra her muskayı 4' e kesin ve 16 adet börek elde edin. Bir tepsiye dizip üzerini streçle kapatın. Mutlaka derin dondurucuda dondurun. En az 6-8 saat bekletin ve Kullanacağınız zaman dondurucudan alın. Üzerine yumurta sarısı sürün ve orta ısılı fırında güzelce pişirin. Afiyet olsun .
No comments:
Post a Comment