Wednesday, February 22, 2012

MİNE'NİN TARTI

type='html'>
Şu anda Kuşadası'nda tatildeyim. Bu tarifi kaldığımız otelin Genel Müdür'ünün tatlı eşi Sevgili Mine bizler için yaptı. Bende hiç bekletmeden yayınlamak istedim. Günlerdir otelin restaurantında onlarca çeşit, lezzetli tatlılar yiyoruz. Ama inanın hiçbiri bu öğleden sonra ılık ılık yediğimiz bu tart kadar nefis değildi. Mine'ciğim,  hiç üşenmeden, tatilde olduğuna aldırmadan, sana ait olmayan bir mutfakta ve bilmediğin bir fırında ve en önemlisi bu sıcakta bizim için bu tartı hazırlaman çok büyük bir incelikti. Çok teşekkür ediyoruz.
Bu tart lezzetli olduğu kadar o kadar pratik ki, Mine bu tartı yeni evli olan genç hanımlara ısrarla tavsiye ettiğini söyledi. Çok da çabuk hazırlanıyor. İşte tarifimiz;
Malzemeler;
*1 adet kakaolu pastabanın tek katı. ( Özellikle kakaolu olmalı)
*1 çay bardağı hindistan cevizi,
*1 çay bardağı iri dövülmüş ceviz içi,
*1 çay bardağı sıvı yağ,
*1 çay bardağı toz şeker,
*1 yumurta,
*Üstüne serpmek için pudra şekeri.
Hazırlanışı;
1.Yumurta, şeker,hindistan cevizi, ceviz içi, sıvıyağı bir kabın içinde iyice karıştırın.
2.Hazırladığınız karışımı pastabanın tek katı üstüne güzelce yayın.
3.hazırladığınız tartı önceden 180 derecede ısıtılmış fırında yaklaşık 15 dakika kadar pişirin.
4.Pişen tartı fırından çıkarın ve ılınmasını bekleyin.
5.Ilınan tartı oldukça keskin bir bıçakla dilimleyin. ve üstüne pudra şekeri serperek servis yapın.

No comments:

Post a Comment