Kalamar Dolması
MALZEMELER
4 adet orta boy kalamar20 adet kapari çiçeği80 gr mantar (konserve)50 gr kaşar peyniri2 diş dövülmüş sarımsak1 yemek kaşığı tereyağı2 çay kaşığı çam fıstığı1/4 demet dereotu2 çay kaşığı kırmızı pul biberYeterince tuz
HAZIRLANIŞI
Kalamarları iyice temizledikten sonra bol su ile durulayın. Daha sonra bir kenarda bekletin. Çam fıstıklarını ezerek ufalayın ve kapari çiçeği, mantarla birlikte karıştırdıktan sonra dilimlenmiş kaşar peyniri, biraz tuz ekleyip kalamarların içini doldurun. Kalamarın ağzını kürdan ile kapatın. Çok az yağ damlattığınız teflon tavada her iki yüzünü pişirdikten sonra ayrı bir kapta tereyağını eritin, içine pul biber ve dövülmüş sarımsağı katın. İki dakika çevirip karışımı kalamarların üzerine dökün. Önceden ısıtılmış fırında üç dakika daha pişirin. Fırından çıkarıp ısıtılmış tabaklara servis yapın.
No comments:
Post a Comment