Sunday, February 26, 2012

KONYA TiRiTi







Yarım kg. et

2 çorba k.tereyağ

2 soğan

1 tutam maydonoz

tuz,karabiber

kimyon

Pidesi için:

3 su b. un

1 çorba k. kuru maya

1 tatlı k. tuz

alabildiği kadar ılık su





HAZIRLANIŞI:

Karıştırma kabına 3 su bardağı unu alın.

Üzerine kuru maya,1 tatlı kaşığı tuz ve alabildiği kadar

su ilave ederek kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin.

Hamuru bezelere ayırıp merdane ile açıp

pide şekli verin.Fırın tepsisine yağlayın ve pideleri

fırın tepsisine alın.

Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirin.

Tencereye yarım kg.eti alın ve pişirin.

Servis tabağına küp kesilmiş pideleri alın.

Üzerine etin suyunu gezdirin.Üzerine eti alın.

Servis tabağının kenarlarına yoğurt ekleyin.

Üzerine piyaz doğranmış soğanı ekleyin.Üzerine

ince kesilmiş maydonoz ekleyin.

Tavaya 2 çorba kaşığı tereyağı eritin üzerine

pulbiber ile sos yapın.

Servis tabağına tereyağını gezdirip servis edin.

No comments:

Post a Comment