Wednesday, July 18, 2012

Nohutlu Soğuk Çorba Tarifi


Ramazan ayında sofralarda çorbaların özel bir yeri vardır. Ancak bu yıl Temmuz ayına denk gelen Ramazan nedeniyle çok sıcak günlerde oruç tutulacak. Sıcak yaz günlerinde ise uzmanlar soğuk çorbaları tavsiye ediyor. “Bu sıcak havada çorba içilmez” diyenler, şimdi size Malatya yöresinden bir çorba tarifi veriyorum. Ramazan için, hem de sıcak yaz günleri için en mükemmel çorba önerisi Nohutlu Soğuk Çorbayı ana yemek olarak bile tüketebilirsiniz. İçinde bakliyattan dolayı tok tutar, yoğurtan dolayı protein, kalsiyum ihtiyacınızı karşılar. Lezzetli olduğu hakar, besin değeri yüksek çorbayı içmenin tam zamanı!


Malzemeler


1 çay bardağı nohut
1 su bardağı gendime,yarma, buğday
Yarım kg yoğurt
8 su bardağı su
Tuz, karabiber
Üzerine: 1 çorba kaşığı tereyağı
Pulbiber, nane


Nohutlu Soğuk Çorba Yapılışı


Nohudu ve buğdayı bir gece öncesinden ıslatın. Ayrı ayrı tencerelerde nohudu 3 su bardağı suda, buğdayı 5 su bardağı suda yumuşayana kadar haşlayın. İsterseniz nohudu haşlanmış olarak buzluğa koyarak elinizin altında her zaman hazır olmasını sağlayabilirsiniz. Nohudun suyunu süzün ve buğdayla karıştırın. Bir- iki taşım daha birlikte kaynattıktan sonra tencereyi ocaktan alarak ılınmaya bırakın. Ayrı bir kasede çırptığınız yoğurdu 1 su bardağı suyla inceltin. Ilık nohutlu karışımın içine yavaşça ilave ederek sürekli karıştırın. Boza kıvamına getirin. Diğer taraftan üzeri için pulbiberi tereyağında yakıp, nane serpin. Çorbanın üzerine gezdirip soğuk olarak servis yapın. Afiyet olsun.


Benzer İçerikler:

No comments:

Post a Comment