Saturday, July 28, 2012

Krem Karamel Tarifi

Hem hafif hem kolay hem çok lezzetli… Bir sütlü tatlıda arayacağınız her özellik, krem karamelde var. Haydi, o zaman önce krem karamel tarifine bakmaya sonra da mutfağa…






Malzemeler:        

Muhallebisi için:




1 litre süt

1 su bardağı toz şeker

1 çay bardağı mısır nişastası

1 paket vanilya

1 adet yumurta sarısı

Karameli için:




1 çay bardağı toz şeker

Hazırlanışı:




Muhallebi için verilen malzemeleri tencereye alın.

Orta dereceli ateşte kıvamı koyulaşana kadar pişirin.

Pişen muhallebiyi ocaktan indirip ılınması için bekletin.

Karamelini hazırlamak için 1 çay bardağı toz şekeri tavaya alın.

Kısık ateşte, şeker eriyip köpük köpük olana kadar bekletin.

Tatlı kâselerine birer yemek kaşığı karamel koyun.

Muhallebiyi kâselere pay edip buzdolabında 2 saat bekletin.

Servis tabağına ters çevirerek ikram edin.

Afiyet olsun.





No comments:

Post a Comment