Wednesday, July 25, 2012

Krem Şantili Kek Tarifi

Yarım su bardağı sıvı yağ4 adet yumurta1,5 su bardağı toz şeker2,5 su bardağı un2,5 su bardağı süt1 paket kakao1 paket kabartma tozu1 paket krem şanti


Yumurta ve şekeri çırpın fakat öyle bir çırpın ki köpürsün :)

Ardından unu, kabartma tozunu, kakao, sıvı yağ ve yarım su bardağı da süt ekleyip güzelce karıştırın.

Kek kalıbınızı yağlayıp unlamayı unutmayın ve önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında pişirin. Piştikten sonra üstüne 1 su bardağı süt dökün.

Bir yanda krem şantiyi 1 bardak sütle çırpın ve bir süre buzdolabında bekletin. Kek soğuduktan sonra ise üstüne sürün.

Üzerini hindistan cevizi, dövülmüş fındık veya fıstıkla süsleyip servis yapın.



Kekinizi arzuya göre frambuazla süsleyerek servis yapabilirsiniz. Bence hiç fena olmaz.




Malzemeler: (6 kişilik, 35 dakika)

Yarım su bardağı sıvı yağ4 adet yumurta1,5 su bardağı toz şeker2,5 su bardağı un2,5 su bardağı süt1 paket kakao1 paket kabartma tozu1 paket krem şanti


Diğer kek tariflerimize de göz atmayı unutmayın.


No comments:

Post a Comment