TAVUK GÖĞSÜ (portakal ağacı)
150 gr margarin
1 su bardağı un
1 kaşık nişasta
1.5 su bardağı şeker
1 pk. Vanilya
1 lt. süt
Yağı erit un ve nişastayı ekleyip kavur. Mikserle 5 dakika çırp.
YALANCI TAVUK GÖĞSÜ
1 lt. süt
½ sana yağı
3 kahve fincanı un (un ile yağı hafif kavur)
4 kahve fincanı şeker
Hepsini kaynat koyulaşınca söndür. Soğuyunca ara sıra mikserle.
İkinci tarif benim yıllardır yaptığım ve çok memnun kaldığım bir tarif. İlki ise "portakalağacı" ne yapsa güzel olur bir de bunu deneyelim dediğim için yapılan ve çok memnun kalınan bir tarif. Her ikisininde yağ ve şeker miktarlarını kafama göre azaltıyorum. Her iki tarifi de eğer sütlü tatlıları seviyor iseniz; banakalırsa deneyim diyorum. Ağzınız hep tatlı kalsın...
Bu konu hakkinda daha cok yazi inceleyebileceginiz onemli bir internet kaynagi : pudingli tavuk gogsu
No comments:
Post a Comment