Fıstıklı Kavala kurabiyesi de bir baska güzel oluyor.Fıstığın o dayanılmaz rengi ve kokusu kavlayı kavala yapan kavrulmuş unun kokusu ile birleşince lezzet inanılmaz güzel oluyor.
Benim için olmazsa olmaz lezzzetlerin arasına şimdiden girdi bile.Şimdi sıra sizde...Yapın,yiyin ve mutlu olun :)
malzemeler:
1 çay bardağı tuzsuz bütün antep fıstığı
200 gr teremyağ
100 gr toz şeker
1 paket vanilya
1+3/4 su bardagı un
3/4 su bardağı bardak toz antep fıstığı
üzeri için:
1/2 bardak pudra şekeri
Unumuzun 1 bardağını tavamıza alıp yagsız olarak kokusu cıkıncaya kadar kavuruyoruz.Ilındıktan sonra diğer malzemeleride ekleyip hamurumuzu toparlıyoruz.Bir parmak kalınlığında açıp kalıpla veya istediğimiz şekilde kesip şekillendiriyoruz.
165 derece fırında yaklasık 30 dk kadar pişiriyoruz.Kurabiyeleriniz soğuduktan sonra pudra şekerine bulayıp servis yapıyoruz.
Kesinlikle onerdigimiz diger yazilar : un kurabiyesi yapımı
No comments:
Post a Comment