Monday, April 29, 2013

kurabiyesi

Selam sevgili web sitesi ziyaretcilerimiz. Simdiki konumuz kurabiyesi.


kurabiyesi 1


Fıstıklı Kavala kurabiyesi de bir baska güzel oluyor.Fıstığın o dayanılmaz rengi ve kokusu kavlayı kavala yapan kavrulmuş unun kokusu ile birleşince lezzet inanılmaz güzel oluyor.

Benim için olmazsa olmaz lezzzetlerin arasına şimdiden girdi bile.Şimdi sıra sizde...Yapın,yiyin ve mutlu olun :)

malzemeler:

1 çay bardağı  tuzsuz bütün antep fıstığı

200 gr teremyağ

100 gr toz şeker

1 paket vanilya

1+3/4 su bardagı un

3/4 su bardağı bardak toz antep fıstığı


üzeri için:


1/2 bardak pudra şekeri



Unumuzun 1 bardağını tavamıza alıp yagsız olarak kokusu cıkıncaya kadar kavuruyoruz.Ilındıktan sonra diğer malzemeleride ekleyip hamurumuzu toparlıyoruz.Bir parmak kalınlığında açıp kalıpla veya istediğimiz şekilde kesip şekillendiriyoruz.


165 derece fırında yaklasık 30 dk kadar pişiriyoruz.Kurabiyeleriniz soğuduktan sonra pudra şekerine bulayıp servis yapıyoruz.








Kesinlikle onerdigimiz diger yazilar : un kurabiyesi yapımı

No comments:

Post a Comment