Wednesday, August 1, 2012

Sultanigah Yemeği Tarifi, Sultanigah Yemek yapımı tarifi









yemek tarifi
Osmanlıdan günümüze gelen harika yemeklerden biri olan Sultanigah yemeği tarifi ile yemek tariflerimize devam ediyoruz. bu yemeği mutlaka denemenizi öneririm. herkeze afiyet olsun.

Sultanigah yemeği tarifi
Tavuk göğsünü, patatesi ve havucu kuşbaşı şekilde doğrayın. Soğanı da iri iri doğrayıp tüm bu karışımı bir kâseye koyun (arpacık soğan kullanacaksanız arpacık soğanları soyduktan sonra doğramadan ekleyin). Bu karışıma; tuz, karabiber, kimyon ve 1 çorba kaşığı tereyağını da ekleyip karıştırın. Kaseyi ters çevirip tepsiye koyun ve kısık ateşte pişirin. Malzemelerin suyu tepsiye yayıldığında kâseyi alın ve tepsinin kenarlarına önceden hazırlanmış şehriyesiz pirinç pilavını koyun. Üzerini alüminyum folyo ile kapladıktan sonra 1-2 dakika daha pişirin ve servis yapın.


Sultanigah Yemeği Malzemeleri
750 gr tavuk göğsü
2 adet havuç
3 tane iri patates
1 çorba kaşığı tereyağı
Karabiber, kimyon ve tuz
6 tane arpacık soğan veya 1 adet kuru soğan
Pişirilmiş, hazır şehriyesiz pirinç pilavı

No comments:

Post a Comment