Saturday, February 25, 2012

Domates Çorbasi

Mutfak: Türk

Süre: 30dk

MALZEMELER

5 adet domates

1 yemek kasigi margarin

1 yemek kasigi un

1 bardak süt

1 çay bardagi rendelenmis taze kasar

YAPILIŞ TARİFİ

Hafifçe eritilmis yag ve un kisik ateste hafifçe çevrilir. Yavasça süt ilave

edilir. 1,5 litre kadar su agir agir karisima ilave edilir ve kaynamaya

birakilir. Diger tarafta kabuklari soyulmus domatesler blender yardimiyla

çekilir. Kaynamakta olan suya ilave edilir. 10 dakika kadar pisirilir. Çorba

ilindiktan sonra bir kez daha mixer yardimiyla boza kivamina getirilir.

Arzuya kadar tuz ilave edilir. Servis edilecegi zaman üzerine rendelenmis

taze kasar konulur.

No comments:

Post a Comment