Sunday, February 26, 2012

Biberli tavuk kavurma


Biberli tavuk kavurma



Biberli tavuk kavurma

KAÇ KİŞİLİK: 4

HAZIRLAMA SÜRESİ: 20 dk

PİŞME SÜRESİ: 30 dk



Malzemeler:

500 gr tavuk kuşbaşı

1 soğan

1 salçalık kırmızıbiber

5 çarliston biber

2 diş sarımsak

2 çorba kaşığı zeytinyağı

2 domates

Tuz, karabiber, kekik


Hazırlanışı:

* Soğanları ve sarımsakları temizleyip kıyın. Biberlerin çekirdekli kısımlarını temizleyip ince şeritler halinde doğrayın. Domateslerin kabuklarını soyup iri iri doğrayın.

* Tavuk etlerini teflon tavaya alıp etler suyunu salıp çekinceye kadar kavurun. Zeytinyağı, kıyılmış soğan ve sarımsakları ekleyip soteleyin. Biber, domates, tuz, karabiber ve kekik ekleyip karıştırın. Kapağı kapalı olarak ara sıra karıştırıp 15 dakika pişirin. Sıcak olarak servis yapın.

No comments:

Post a Comment