PATATES OTURTMADA DİYEBİLİRİZ RAHMETLİ KAYINVALİDEMDEN ÖĞRENDİĞİM BİR YEMEK
2 adet kuru soğan
1yemek kaşığı domates salçası
1 çay bardağı pirinç
300 gram kıyma
Tuz, karabiber, pul biber
Maydanoz
1/2 çay bardağı sıvı yağ
YAPILIŞI
patatesler soyulur yıkanıp yarım santim kalınlığında dilimlenir,bol yağda kızartılır bir tepsi veya düz bir tencereye patateslerin yarısı dizilir.
kıyma tencerede suyunu çekene kadar kavrulur, yemeklik doğradığımız soğanlarda ilave edilerek iyice kavrulur sıvıvıyağI ve salçası eklenir biraz kavrulur,yıkanmış pirinç ilave edilir
1 su bardağı sıcak su koyup suyu çekene kadar pişirilir, ateşten alınır tuzu, pul biberi, karabiberi ve maydanozu eklenir .Patateslerin üzerine yayılır diğer kızaramış patateslerde kıymalı harcımızın üzerine dizilir hiçarlık kalmamasına özen göstermek gerekiyor üstüne çıkmayacak şekilde sıcak su ilave edilir. kağağını kapatıp suyu kalmayın caya kadar pişirilir.
No comments:
Post a Comment