Ramazan ayında bloglarda çorba, tatlı, yemek tariflerinden geçilmez oldu. Kekleri, kurabiyeleri neredeyse unuttuk...
Tarif kategorimizi değiştirelim istedim bugün. İftar sonrası ya da sahurda bir bardak çayın yanına mis kokulu, aromalı bir kurabiye tarifi var bugün.
Gereken Malzemeler:
1 şişe limon aromalı maden suyu
250 gr tereyağı
1,5 çay bardağı pudra şekeri
1 su bardağı kuru meyve ( kuru kayısı, kuru üzüm, kuru incir ve fındık kullandım)
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı tarçın
Aldığı kadar un
Üzerine:
Pudra şekeri, tarçın
Hazırlanışı :
Oda sıcaklığında yumuşamış tereyağını, pudra şekerini, maden suyunu, kabartma tozunu ve tarçını geniş bir kapta un ilavesi ile kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edinceye kadar yoğurun.
Hamurun içine kuru meyveleri ilave ederek iyice karışmasını sağlayın.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin.
Önceden 170 derece ısıtılmış fırında hafif pembeleşinceye kadar pişirin.
Fırından çıkan kurabiyelerin üzerine soğuyunca pudra şekeri ve tarçın serpin.
Bunu E-postayla Gönder BlogThis! Twitter'da Paylaş Facebook'ta Paylaş
Bu makale hakkinda daha cok yazi gorebileceginiz guzel bir web sayfasi : kurabiye tarifleri kurumeyveli
No comments:
Post a Comment