Wednesday, July 31, 2013

Kurabiye meyveli

Merhaba degerli web sitesi ziyaretcilerimiz. Yogun talep aldigimiz icin sizlere bugün Kurabiye meyveli makalesini sunmaya karar verdik.


kurabiye meyveli 1


Ramazan ayında bloglarda çorba, tatlı, yemek tariflerinden geçilmez oldu. Kekleri, kurabiyeleri neredeyse unuttuk...


Tarif kategorimizi değiştirelim istedim bugün. İftar sonrası  ya da sahurda bir bardak çayın yanına mis kokulu, aromalı bir kurabiye tarifi var bugün.
Limon aromalı maden suyu kullandım, sizler dilediğiniz aromalı veya sade maden suyunu kullanıp içindeki kuru meyveleri sevdikleriniz arasından seçebilirsiniz...




Gereken Malzemeler:


1 şişe limon aromalı maden suyu


250 gr tereyağı


1,5 çay bardağı pudra şekeri


1 su bardağı kuru meyve ( kuru kayısı, kuru üzüm, kuru incir ve fındık kullandım)


1 paket kabartma tozu


1 çay kaşığı tarçın


Aldığı kadar un


Üzerine:


Pudra şekeri, tarçın 






kurabiye meyveli 2




Hazırlanışı :


Oda sıcaklığında yumuşamış tereyağını, pudra şekerini, maden suyunu, kabartma tozunu ve tarçını geniş bir kapta un ilavesi ile kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edinceye kadar yoğurun.


Hamurun içine kuru meyveleri ilave ederek iyice karışmasını sağlayın.


Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin.


Önceden 170 derece ısıtılmış fırında hafif pembeleşinceye kadar pişirin.


Fırından çıkan kurabiyelerin üzerine soğuyunca pudra şekeri ve tarçın serpin.



Bunu E-postayla Gönder BlogThis! Twitter'da Paylaş Facebook'ta Paylaş



Bu makale hakkinda daha cok yazi gorebileceginiz guzel bir web sayfasi : kurabiye tarifleri kurumeyveli

No comments:

Post a Comment