Muhallebisi için:
1 litre süt
1 su bardağı toz şeker
1 çay bardağı mısır nişastası
1 paket vanilya
1 adet yumurta sarısı
Karameli için:
1 çay bardağı toz şeker
Hazırlanışı:
Muhallebi için verilen malzemeleri tencereye alın.
Orta dereceli ateşte kıvamı koyulaşana kadar pişirin.
Pişen muhallebiyi ocaktan indirip ılınması için bekletin.
Karamelini hazırlamak için 1 çay bardağı toz şekeri tavaya alın.
Kısık ateşte, şeker eriyip köpük köpük olana kadar bekletin.
Tatlı kâselerine birer yemek kaşığı karamel koyun.
Muhallebiyi kâselere pay edip buzdolabında 2 saat bekletin.
Servis tabağına ters çevirerek ikram edin.
Afiyet olsun.
No comments:
Post a Comment