Friday, June 29, 2012

Armut Köpüğü Tarifi






Armut Köpüğü nasıl yapılır ?

Armut Köpüğü Mutfak: Fransız Murfağı.

Armut Köpüğü Yapım Zorluğu: Kolay.

Armut Köpüğü Gerekli Malzemeler;

3 yumurta

1 limon

1 portakal

3 armut

2 su bardağı süt

yarım su bardağı un

4 çorba kaşığı toz şeker

6 Kişilik

Armut Köpüğü Tarifi;

Bir kapta yumurta sarılarını tozşekerle birlikte çırpma aletiyle köpüklü bir hal alıncaya değin çırpın. Buna elenmiş unu katın edin ve karıştırmaya devam ederek soğuk sütü ilave edin. Limon ya da portakalın kabuğunu katın.

Kremayı kısık ateşe koyun ve karıştırarak kaynatın. Birkaç dakika pişirip ateşten alın ve soğumaya bırakın. Arada bir karıştırmayı ihmal etmemeyin.

Armutları soyup ince dilimlere doğrayın ve limon suyuyla iyice yumuşayıncaya kadar pişirin.

Armutları mikserden geçirip püre kıvamına getirin.

Bu karışımı, hazırladığınız kremaya karıştırın. Elde edilen karışımı 4 kaseye eşit paylaştırın. İnce dilimlenmiş portakal kabuklarıyla süsleyip servis yapabilirsiniz.

Her Gün 1 Tarif: Afiyet Olsun.

No: 126

No comments:

Post a Comment