Saturday, November 9, 2013

külahpasta tarifi

Merhabalar degerli site takipçilerimiz. Yogun istek aldigimiz icin sizlere bugün külahpasta tarifi makalesini yayinlamaya karar verdik.


kulahpasta tarifi 1



MERHABA BLOG DOSTLARIM ÇITIR ÇITIR İÇİ KREMALI İSTEDİĞİNİZ MEYVELERLE İKRAM EDECEĞİNİZ BİR LEZZET .AMA BU PASTA İÇİN ÖNCELİKLE KÜLAH KALIPLARA İHTİYACINIZ OLACAK. PASTA MALZEMESİ SATAN YERLERDE RAHATLIKLA BULABİLİRSİNİZ.SEVGİLERİMLE:)


 


MALZEMELER


 


5 ADET İGLO MİLFÖY HAMURU(İGLONUNKİNİ TERCİH EDİYORUM HİÇ BİR ŞEKİLDE DAĞILMIYOR)


18-20 ADET KÜLAH KALIBI


 


KREMASI


 


2 SU BARDAĞI SÜT


4 YEMEK KAŞIĞI ŞEKER


4 YEMEK KAŞIĞI UN


1 YEMEK KAŞIĞI TEREYAĞ


1 PAKET VANİLYA


1 PAKET KREM ŞANTİ


1 ÇAY BARDAĞI SÜT


1 ADET MUZ


 


ÜZERİ İÇİN


 


ÇİKOLATA YADA ŞEKERLEMELER


PUDRA ŞEKERİ


 





kulahpasta tarifi 2



ÖNCELİKLE HAMUR BOYUNA MERDANE İLE AÇILIR.


 





kulahpasta tarifi 3



HER BİR MİLFÖY BOYUNA OLACAK ŞEKİLDE 5 EŞİT PARÇAYA BÖLÜNÜR.


 





kulahpasta tarifi 4



MİLFÖY KULLANILDIĞI ZAMAN KALIPLARI YAĞLI KAĞIT İLE SARMAYA GEREK YOK KENDİ KENDİNE PİŞİNCE ÇIKACAKTIR. AMA HAMURU KENDİNİZ ELMALI KURABİYE HAMURUNU KULLANARAK YAPARSANIZ YAĞLI KAĞIT İLE KALIPLARI KAPLAMANIZ GEREKECEK.ŞERİTLER BİR DİĞERİNİN YARISI KAPLAYACAK ŞEKİLDE VEREV OLARAK KALIPLARA SARILIR.


kulahpasta tarifi 5


 


 175 DERECE FIRINDA KIZARINCAYA KADAR PİŞİRİLİR.DİĞER YANDAN KREMA MALZEMELERİ TEREYAĞ VE UN KAVRULUR SÜT ŞEKER EKLENEREK MUHALLEBİ KIVAMINA GETİRİLİR. SOĞUTULDUKTAN SONRA 1 ÇAY BARDAĞI SÜT KREMŞANTİ VE VANİLYA EKLENEREK ÇIRPILIR.İÇERİSİNE MUZ PARÇACIKLARI YADA İSTENİLEN NE VARSA KONULARAK ÇAY KAŞIĞI YARDIMI İLE SOĞUYAN KÜLAHLARA DOLDURULUR. PASTA SÜSÜNEDE BULANARAK ÜZERLERİNE PUDRA ŞEKERİ SERPİLEREK SERVİS YAPILIR. ŞAMFISTIĞI FINDIK BADEM MEYVE VS.... DE KULLANILABİLİR. TAMAMEN DAMAK ZEVKİNİZE KALMIŞ.


 


kulahpasta tarifi 6



kulahpasta tarifi 7



kulahpasta tarifi 8



kulahpasta tarifi 9




Bu yazi hakkinda daha cok bilgi bulabileceginiz guzel bir web sayfasi : haşhaşlı kivili pasta tarifi

No comments:

Post a Comment