
Yapımı oldukça kolay,dışındaki hafif sert kabuğun altında yumuşacık bir lezzet truffle kurabiyeler.Yapıldığı günün akşamı bizde sadece 3 kurabiye kaldı,başka söze gerek varmı?
Malzemeler:
- 50 gr yumuşamış margarin yada tereyağ
 
- 1 su bardağ ıun (cup ölçüsü 200 ml)
 
- yarım su bardağı toz şeker
 
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
 
- 1 çırpılmış yumurta
 
- 1 tatlı kaşığı portakal suyu( ben portakal olmadığından limon suyu kullandım)
 
- 25 gr kakao
 
- Üzeri için yarım su bardağı pudra şekeri
 
Yapılışı:
- Toz şekeri rondo yada mutfak robotunda çekerek inceltin.Pudra şekeri dışındaki kuru malzemeleri yoğurma kabına alın.
 
- Margarini ekleyip parmak uçlerınızla yedirin.Yumurtayı ilave edip yoğurun .
 
- Cevizden daha ufak parçalar alıp yuvarlayın.Derin bir kaseye koyduğunuz pudra şekerine her yerini bolca bulayarak ,pişirme kağısı serdiğiniz tepsiye dizin.
 
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 10 dakika pişirin.
 

No comments:
Post a Comment