Friday, May 9, 2014

PATATES TİRİDİ




patates tiridi 1



patates tiridi 2



 PATATES OTURTMADA DİYEBİLİRİZ  RAHMETLİ    KAYINVALİDEMDEN ÖĞRENDİĞİM BİR YEMEK
6-7 adet patates

2 adet kuru soğan

1yemek kaşığı domates salçası

1 çay bardağı pirinç

300 gram kıyma

Tuz, karabiber, pul biber

Maydanoz

1/2 çay bardağı sıvı yağ

YAPILIŞI

patatesler soyulur yıkanıp yarım santim kalınlığında dilimlenir,bol yağda kızartılır bir tepsi veya düz bir tencereye patateslerin yarısı  dizilir.

kıyma tencerede suyunu çekene kadar kavrulur, yemeklik doğradığımız soğanlarda ilave edilerek iyice kavrulur sıvıvıyağI ve  salçası eklenir biraz kavrulur,yıkanmış pirinç ilave edilir

1 su bardağı sıcak su koyup suyu çekene kadar pişirilir,  ateşten alınır tuzu, pul biberi, karabiberi ve maydanozu eklenir .Patateslerin üzerine yayılır  diğer kızaramış patateslerde kıymalı harcımızın  üzerine dizilir hiçarlık kalmamasına özen göstermek gerekiyor  üstüne çıkmayacak şekilde sıcak su ilave edilir. kağağını kapatıp suyu kalmayın caya kadar pişirilir.


No comments:

Post a Comment