Saturday, March 15, 2014

oktay usta patatesli börek tarifi

Merhaba sevgili web sitesi ziyaretcilerimiz. Bugunku yazimiz oktay usta patatesli börek tarifi.


Hazır Yufkadan Patatesli Börek Tarifi, Patatesli Börek Tarifi Patatesli Yoğurtlu Yumurtalı Tereyağlı Karabiberli Pulbiberli Börek, Hazır Yufkadan Patatesli Börek Nasıl Yapılır, Patatesli Börek Tarifleri, patatesli börek tarifi oktay usta, hazır yufkadan börek tarifleri, patatesli börek tarifi resimli.







Patatesli Börek Tarifi  



Malzemeleri:


  • 4 tane hazır yufka

  • 8 tane  patates

  • Bir su bardağı yoğurt

  • Bir tane yumurta sarısı

  • Yarım paket tereyağı

  • Tuz

  • Karabiber

  • Pul biber



Yapılışı


Patatesleri önce haşlayın, soyarak püre halinde ezin.


Tuz, pulbiber ve karabiberi üzerine ekleyerek karıştırın.


Oda ısısında yumuşatılmış tereyağı ve yoğurdu iyice çırpın.


Yarısını patates püresine ilave edip karıştırın.


Yufkayı serin.


Üzerine kalan yoğurtlu karışımdan biraz sürün.


İkinci yufkayı serin.


Yoğurtlu karışımdan ilave edip patatesli harç malzemesinin yarısını ekleyin.


Üçüncü yufkayı bunun üzerine kapatıp yine yoğurtlu karışımdan sürün ve patatesli harçtan ilave edin.


Son olarak dördüncü yufkayı kapatıp kalan yoğurtlu karışımdan sürün.


Hamuru rulo şeklinde sarın.


Buzdolabında 1 saat kadar beklettikten sonra, 2 parmak kalınlığında dilimler kesip yağlanmış tepsiye dizin.


Üzerine yumurta sarısı sürün.


Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.



Bu yazi ile alakali daha detayli bilgi bulabileceginiz degerli bir web kaynagi : patatesli ic nasil yapilir

No comments:

Post a Comment