![yufka borek 1](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiucUnoj15FpMXnrOYTAw9Q7c73LtfExLgsvVzoGTjIR1FbdKbXmfRX3tB1nAf6KKRgIVttZ9mX_TJvEL4xTH0M8Ryb1aQ49aV5S_AOJEQc5T4nITKNK2RXhq9F0ycgrUoLCbz5X7T2w50/s400/PicsArt_1374472713941.jpg)
Malzemeler
5 yufka
1 su bardağı un
Yufkaları ıslamak için:
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvıyağ
50 gr margarin
1 pk.kabartma tozu
1 yumurta
![yufka borek 2](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEikzYsQ2Qpq47mu6UyZQ8GogOFex__ToGsHZAOVfToIjzZXaphyglH1WHmuDi73yfMjLRwoLje36gQ4OjY6tHVRRupLwzkDvbjEMguaL9nAiU-rly2Zs6VZRtK6e3-4CWTjNr5xKzGR4f8/s400/PicsArt_1374472660610.jpg)
Hazırlanışı
yufkaları ıslamak için tüm malzemeleri karıştıralım. Tepsiye karışımdan 1 kaşık döküp yayalım,1 yufkayı büzerek tepsiye serelim yufka ıslanacak şekilde karışımdan sürelim,un serpelim,1 yufka,karışım,un,1 yufka daha olacak şekilde dizelim,yani 3 yufka altta kalacak, her karışımdan sonra un serpilecek.Ortaya peynir,ıspanak patetes istenilen iç malzemeyi yayalım üzerine kalan 2 yufkayıda alttakiler gibi serelim üzerine kalan karışımdan sürelim ve 170derece önceden ısıtılmış fırında pişirelim.
AFİYET OLSUN
Onerdigimiz guzel makale : yufka börek çeşitleri
No comments:
Post a Comment